emirsecic

Emir Šečić

Sekretar

Emir Šečić, sin Nezira i Hatidže, rođen je 30. 08. 1978. godine u Bratuncu. Nakon osnovnog obrazovanja upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli koju završava 1999. godine. Nakon Medrese završio je dodiplomski studij na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu čime je stekao zvanje profesora islamske teologije. U toku studija obavljao je nekoliko značajnih poslova u više studentskih i omladinskih organizacija. Bio je sekretar Omladinskog kruga Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, predsjednik Skupštine Udruženja studenata FIN-a, zamjenik glavnog i odgovornog urednika studentskog lista „Mlađak“, predsjednik Udruženja studenata FIN-a i član Upravnog odbora Unije studenata Univerziteta u Sarajevu. Od 2004. do 2006. bio je Upravnik i prvi direktor Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj kod Lukavca. Od 2006. do 2011. godine radio je kao imam, hatib i muallim u džematu Plane, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, a od 2011. do 2018. godine bio je imam Arslan-agine (Vikaljske) džamije u Tuzli. Trenutno radi na poslovima sekretara Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli. U četverogodišnjem mandatu (2014-2018) bio je član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Inicijator je i učesnik više značajnih projekata koje posljednjih godina organizira Medžlis Islamske zajednice Tuzla.

Objavljivao je publicističke i stručne radove u Preporodu, Muallimu, Godišnjaku MIZ-e Tuzla i Ramazanskim novinama, čiji je bio i glavni urednik nekoliko godina.

Dobitnik je posebnog Priznanja za dugogodišnji predan rad, nesebično zalaganje i izniman doprinos u radu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Živi u Tuzli, oženjen je i otac dvije kćerke.

Other Members